Herriko hamahiru tabernek hartuko dute parte pintxoen 5. lehiaketan
Herriko hamahiru taberna eta kafetegiek hartuko dute parte aurtengo pintxo lehiaketaren 5. edizioan. Lehiaketa ekainaren azken asteburuan ospatuko da, ekainaren 27tik uztailaren 1era hain zuzen ere. Lobiano Gastronomia elkarteak lehiaketa herrikoi horren edizio berri bat antolatu du, zeina urterik urte goraka jarraitzen duen eta aurtengoan inoiz baino partaide gehiago izango duen. Guztira hamahiru dira izena eman duten ostalariek, ondorengo hauek hain zuzen ere: Sirimiri, Txalaparta, Giroa, Zutabe, Beer Station, Irulitxa, Jai-Alai, Xagua, Titanic, Herga, Zurich, Pedreña eta Urkaregi. Aurten lehiaketa lau egunez luzatuko da, ostegunetik igandera bitartean, goiko aldean adierazitako datan.
Egun horietan ermuarrok pintxo on eta gozoak dastatzeko aukera zabala izango dugu, Euskadin pintxoaren oso hedatua dagoen ohitura baitugu. Pintxoak euro 1,10ean salduko dituzte parte hartzaileek, bakoitzaren ohiko ordutik aurrera. Aurtengo epaimahaia osatuko dute Oskar Trebiño eibartarrak, Ostalaritzako irakasle eta enpresariak; ‘Krabelin Hotel-Jatetxeko sukaldari nagusiak; eta Lobiano elkarteko Jesus Portugalek. Pintxo onenaren egileari 200€ko saria emango zaio, eskudirutan eta diploma bat. Herritarrok, aurtengoan ere, pintxorik onena aukeratu ahal izango dugu, antolatzaileek bozketa herrikoia egingo baitute. Ermuarrok internet bidez bozkatu ahal izango dugu aukeratu dugun pintxo edo proposamenaren alde, web gune korporatibo honen bidez. Bozketa elektronikoa ekainaren 29ko-osteguneko- gauerdira artean egin ahal izango da edo, biharamunean plazan azokan jarrita egongo den hautestontzian.
Zk. | Parte-hartzaileak | Pintxoaren izena | Osagaiak |
---|---|---|---|
1 | Sirimiri ardandegi | Brocheta Sirimiri | Urdaiazpiko ondua piperbeltz goriarekin |
2 | Txalaparta | Hortxan | Alkatxofa, txangurro eta saltsa amerikarrarekin |
3 | Giroa kafetegia | Cúa | Patea, magreta eta modenako ozpina |
4 | Zutabe kafetegia | Flor del Cantábrico | Hostorea, bakailaoa eta ganbak |
5 | Beer Station | Munich | Okela eta Calahorrako piperra |
6 | Irulitxa kafetegia | Izelaieta | Urdaiazpikoa eta txanpiñoia |
7 | Jai-Alai kafetegia | Mixte | Okela, itsaskia, patata eta esnea |
8 | Xagua kafetegia | Paquetito Xagua | Gazta eta tipulina |
9 | Titanic | Mariñella | Hirugiharra, ganba eta berakatza |
10 | Herga | Herga I | Urdaiazpiko ondua eta bakailaoa |
11 | Zurich kafetegia | Zurich | Patata totila, urdaiazpiko ondua eta gazta |
12 | Pedreña ardandegi | Bolo de Bacalhâo | Bakailaoa, esnea eta berakatza |
13 | Urkaregi jatetxea | Pincho Urkaregi | Urdaiazpiko iberikoa, ahuntz-gazta, meloia, eta kipula |
Afari-dastatze eta bakailao lehiaketarako izen emateak
Herriko gastronomi jardunaldiak antolatzen duen Lobiano elkarteak iragarri duenez, datorren astelehenean ekainaren 11n irekiko da jardunaldietako hainbat ekintzetan izena emateko epea. Batetik, Modesto Fabregat sukaldariak ekainaren 26an prestatuko duen dastatze-afarian parte hartzeko interesa dutenek izena eman ahal izango dute. Bestetik, bakailao txapelketan parte hartu nahi dutenek ere astelehenetik aurrera izena eman ahal izango dute. Kasu bietan joan beharreko lekua Solozabal estankoa da. Bakailao txapelketa azoka egunean, larunbat arratsaldez egingo da Orba Kardinalaren plazan.
Lotutako albisteak

'Pintxolagun' osteguneko 19:30etan eta 'Gurasolagun' ostiraleko 17:15etan